mandag 3. november 2008

Refleksjon over øvelsene i modul 2

Kladd
Det er alltid nyttig å gjenta ting en har gjort før, for det er nå en gang slik at desto mer en gjør noe desto bedre blir en på det.
Motivasjonsfaktoren ligger ikke direkte i det at noen andre skulle se testen for meg. Motivasjonen ligger i at ved å lage gode tester, både formative og summative, kan det være med på å øke læringen og motivasjonen for å tilegne seg kunnskap hos de ansatte. Det er også viktig med gode før-tester i forhold til å snappe opp om deltakerne har de ønskede forkunnskapene i forhold til påmeldt kurs, slik at de får mest mulig utbytte av kurset. I tillegg vil det være en fin måte å synliggjøre behovet for å sende arbeidstakerne på kurs overfor lederne. Ikke at testene skal brukes til å henge ut noen med navn, bare at lederne kan få innblikk i hvor ståe er i forhold til bruk av data for sine arbeidstakere.
Det var ikke så mye nytt i fagstoffet som fulgte denne modulen. Så det mest matnyttige var å planlegge og lage testen samt å kjøre andres tester.
Hittil har det bare vært 6 deltaker som har gjennomført testen og en av disse har kommet med en tilbakemelding. Håper på flere tilbakemeldinger, men skjønner at de få som har kjørt gjennom min test og de andre testene som ligger der kanskje ikke har tid til å kommentere alle testn de tar. Vi får se etter hvert som flere blir mer aktive og legger ut sine tester.

Ingen kommentarer: